Different tortilla wrap – recept koji želiš nositi na posao
Different tortilla wrap je novi autorski recept iz Different kuhinje, možete ga nositi sa sobom na posao, može se jesti hladan, može stajati do dva dana u frižideru (nisam testirao više), ukusan, sočan, praktičan, ima povrća, ima proteina, morate ga probati! 😁
Što mi treba za jedan Different tortilla wrap?
- 1 tortilja (60g)
- 5g masti/ulja za pečenje
- 1 srednji luk
- 100g mljevene puretine
- 25g mozzarelle light
- 30g skyra
- 10g zelene salate
- 30g mrkve
- 40g crvenog kupusa
- 40g rajčice
- 15ml slatko-ljutog umaka
- začini za puretinu: češnjak u prahu, đumbir u prahu, slatka mljevena dimljena paprika, sol
Kako da to napravim?
Prodinstajte luk, začinite puretinu i ispecite ju. Kada je gotova, dodajte jušnu žlicu slatko-ljutog umaka i samo dobro promiješajte još dok je na vatri. Narežite svo povrće, mozzarellu na trakice i spremni ste za izradu.
Tortilju samo kratko zagrijte u tavi, ne treba dodavati nikakvo ulje. Premažite 3/4 tortilje skyrom, stavite salatu, mrkvu, kupus, meso, rajčice, mozzarellu.
Zamotajte ju tako da ju prvo preklopite do 3/4, povučete preklopljeni dio prema sebi tako da stisnete sve sastojke, preklopite bočne strane prema unutra i čvrsto zamotate do kraja.
Ovim načinom motanja ju kompletno zatvarate i možete ju umotati u aluminijsku foliju pa nositi na posao ili gdje god. Meni je to najpraktičnije jer znam da mi sastojci neće ispadati okolo.
>> KAKO NAPRAVITI JEDNOSTAVNO I FINO VARIVO ZA POČETNIKE? <<
Nutritivna vrijednost
kalorije | 496 |
---|---|
proteini | 37g |
ugljikohidrati | 50g |
masti | 16g |
Different savjet
Pokušate li staviti veće količine od ovih u tortilju ove veličine, nećete ju uspjeti dobro zamotati. Probao sam na dvije i opako fulao tako da vi ne trebate. 🥲 Ako radite za više osoba, samo uduplajte sve sastojke, jedino mast/ulje ne trebaju ići više od 10g kao ni slatko ljuti umak više od 30g.
Nije do kalorija koliko do toga da je nepotrebno natrpati toliko masti, a ako je previše slatko ljutog, dosta preuzme okus. Namjerno je svježe povrće zbog hrskave teksture, ne preporučujem kuhano jer mi se ne sviđa ta gumena tekstura u tortilji + bude sve gnjecavo.
Pošalji ovaj recept osobi s kojom ga želiš skupa raditi jer je puno brže ako ga radite u paru, jedna osoba sjecka povrće, druga se bavi mesom i ostalim dodacima, bude gotovo još brže od 30 minuta koje sam naveo kao vrijeme pripreme!
Je li ti ovaj recept fin? Podrži moj rad brokulom! 🙂