Fini slani trokutići od tikvica i jaja
Fini slani trokutići od tikvica i jaja su recept koji ćete obožavati zbog njegove jednostavnosti i okusa, a svatko ga može napraviti. Locirali smo ga na martinina.fitkuhinja Instagram profilu i sretni smo što ga možemo prenijeti do vas.
Što mi treba?
150 g tikvice (1 srednja tikvica)
1 jaje M
25 g pirovog brašna
5g kokosovog ulja
sol i po želji svježi vlasac
Kako da to napravim?
Tikvicu oprite, ogulite i naribajte. Posolite i ostavite da odstoji cca 15 minuta kako bi ispustila višak vode. Nakon 15 minuta tikvicu dobro ocijedite i umješajte jedno jaje. Zatim dodajte brašno i sve dobro povežite. (smjese bi trebala biti malo gušća kao za palačinke).
Tavu za palačinke premažite s malo kokosovog ulja i izlijte smjesu.
Pecite poklopljeno na skroz laganoj vatri cca 2 minute sa svake strane, odnosno dok se obje strane ne zapeku. Nakon što se ohladi razrežite na 6 jednakih trokutića.
>> PROBAJTE PITU OD TIKVICA I SIRA <<
Nutritivna vrijednost
Odnosi se na 1/6 trokutića.
kalorije | 33 |
---|---|
proteini | 2.1g |
ugljikohidrati | 3.6g |
masti | 0.5g |
Different savjet
Odličan način kako da u klasičnu kajganu ubacite malo povrća, a ovo posebice može proći kada maloj djeci želite “podvaliti” povrće koje baš i ne vole. Isprobajte i javite kako je prošlo! 🙂