Jaja sa špinatom, feta sirom i špekom

Otkad smo počeli ubacivati feta sir u kajgane, otvorio nam se potpuno novi svijet obzirom na mekoću koju cijela kajgana dobije i fini kremasti sirni okus, a kada smo u ovu kombinaciju dodali i bučine sjemenke koje nažalost ne stanu u naslov, onda imamo pravi pravcati doručak koji drži sitim jako dugo!
Što mi treba?
- 4 jaja
- 5 grama svinjske masti
- 10 grama bučinih sjemenki
- 50 grama feta sira
- 100 grama špinata
- 30 grama špeka
- par cherry rajčica za dekoraciju
- origano
- četvrtina luka
Kako da to napravim?
Korak 1 – obrada špinata
Svježi špinat okrenite na zagrijanoj svinjskoj masti minutu dok ne uvene, izvadite ga u posebnu posudicu i stavite ga u prvi red kako bi uživao u predstavi koja slijedi.
Korak 2 – mast i luk
Mast koju ste koristili za špinat koristite i dalje, dodajte sitno nasjeckani luk i miješajte ga dok se ne zastakli, poprimit će sjajnu boju, onda znate da je vrijeme za dodavanje idućeg sastojka.
Korak 3 – bučine sjemenke, špek i feta sir
Dodajte bučine sjemenke i špek, sjemenke će nakon par sekundi početi pucat, neka vas to ne prepadne. Kada špek poprimi laganu bojicu, a sjemenke su već pečene, dodajemo feta sir kojeg smo narezali na tanke šnite. Feta sir će se početi topiti i stvoriti ljepljivu smjesu koja će sve sastojke povezati.
Ne izgleda baš najljepše, ali vjerujte, jako je ukusno!
Korak 4 – jaja i špinat
U zadnjem koraku jednostavno cijelu smjesu prelijete jajima, dodajte špinat i polako miješajte sve dok se ne ispeče. Otprilike pola minute prije nego što je obrok gotov, maknite ga s vatre i ostavite još malo u zraku da se stvrdne pa servirajte na tanjur uz par cherry rajčica za dekoraciju.
Nutritivne vrijednosti
Količine uvijek prilagodite svojem kalorijskom unosu.
kalorije | 778 |
---|---|
proteini | 54g |
ugljikohidrati | 9.8g |
masti | 56.8g |
Bonus tip
Luk čuva bučine sjemenke od toga da izgore tako da nemojte raditi ovo bez luka, a kada ubacite feta sir u tavu, nemojte ga samo pustiti na tavi da se peče nego ga miješajte kako se ne bi zaljepio za površinu i povezao s ostalim sastojcima.
Nema potrebe soliti jaja jer imate feta sir i špek koji su sami po sebi dovoljno slani.
Količine namirnica prilagodite svojem dnevnom kalorijskom unosu, ovo je naš prijedlog obzirom na kalorijski unos kojeg trenutno provodimo.
This post is also available in: Engleski