Kako napraviti svoju čokoladu?
Kako napraviti svoju čokoladu je uvijek aktualna tema jer ipak, jedno je kupiti, a drugo napraviti svoju čokoladu. Srećom, pronašli smo ovaj odličan recept kod foodyandfitty Instagram profila pa ga ovim putem prenosimo do šire publike!
Što mi treba?
- 50g kokos ulja
- 50ml vode
- 50g kakaa
- 2 žlice kokosovih mrvica
- stevija / eritrit / brezin šećer (žlica)
- 80g lješnjaka
Kako da to napravim?
1. Otopiti kokosovo ulje, dodati kakao, kokosove mrvice, vodu i sladilo, kuhati par min neprestano miješajući, ako je pregusto dodati još malo vode
2. lješnjake prepeći na tavi, pomoću papirnatih ubrusa skinuti kožicu, prepoloviti ih nožem na pola
3. smjesu preliti u pleh (obložen papirom za pečenje)
4. na vrh staviti prepečene lješnjake
5. ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi (10-ak minuta), zatim prebaciti u zamrzivač na sat do dva
6. izrezati čokoladu na komade po želji i držati u zamrzivaču
Koliko kalorija ima čokolada?
Nutritivna vrijednost odnosi se na cijelu smjesu, koliko kockica narežete, na toliko dijelite ove vrijednosti i imate vrijednosti za jednu kockicu čokolade.
kalorije | 1174 |
---|---|
proteini | 26.3g |
ugljikohidrati | 27.5g |
masti | 126.3g |
Bonus tip
Ovu čokoladu možete držati u zamrzivaču, praktički je napravljena od lješnjaka i kokosa i jedite ju kad god, samo izračunajte kalorijsku vrijednost po kockici da se ne zeznete 🙂 Stavljamo ovo u kategoriju doručak tako da možete maznuti odmah čim se probudite.