Krem juha od brokule

Često ju jedemo kao prilog piletini, ali krem juha od brokule je još jedan kreativan način kako možemo dobro iskoristiti brokulu i uz prave začine napraviti jako fin obrok! Kuhanje brokule nije zahtjevno, doslovno ju stavite na minutu u kipuću vodu ili skuhajte na pari što je još bolji izbor.
Što mi treba za krem juhu od brokule?
-
- 250 grama brokule
- pola glavice luka
- režanj češnjaka
- papar i sol
Kako da to napravim?
Malo prokuhajte brokulu u kipućoj vodi, doslovno 5-6 minuta. Zatim izlijte vodu iz lonca, prebacite brokulu na tanjur ili bilo gdje te u lonac ubacite malo svinjske ili pileće masti te prodinstajte luk i češnjak. Zatim u lonac dodajte netom skuhanu brokulu i minutu ju okrenite, promiješajte. Sve zajedno zatim ubacite u blender i malo posolite. Blendajte dok ne dobijete finu smjesu i dodajte malo papra.
Ne zaboravimo na rap pjesmu gdje je brokula odrepala sve svoje blagodati za naše zdravlje!
Nutritivne vrijednosti?
kcal | 82.5 |
---|---|
proteini | 7g |
ugljikohidrati | 11g |
masti | 1g |
Bonus tip?
Obrok možete začiniti kako god želite, a dobar prijedlog je uzeti neslani kikiriki, smrviti i posipati u juhu, samo imajte na umu da će kalorije obroka porasti.
This post is also available in: Engleski