Krem juha od mrkve, krumpira i crvene leće

Krem juha od mrkve, krumpira i crvene leće je odličan obrok za jesenske dane. Prepuna kvalitetnih nutrijenata, jednostavna za napraviti, svatko će uživati u ovom divnom obroku.
Recept smo pronašli na mmmikser Instagram profilu.
Što mi treba?
- 200 g mrkve
- 300 g narezanog krumpira
- 1/2 litre mlijeka
- 1 žličica vegete
- 100 g crvene leće
- 25 g maslaca
- Začini po želji
Ovo su sastojci za smjesu od 5 porcija.
Kako da napravim ovu krem juhu?
U lonac stavite pola litre vode i 1 punu žličicu vegete, dok voda zakipi ubacite mrkvu i krumpir te ostavite da se kuha 5 minuta, zatim dodajte leću kojoj je potrebno nešto kraće kuhanje. Neka se sve zajedno kuha oko 15 minuta dok povrće lagano omekša, nemojte ga prekuhati. Kada se skuhalo, ocijedite višak vode, u lonac dodajte pola litre mlijeka i 25 g maslaca te sve dobro izmiksajte štapnim mikserom.
U ovoj fazi dodajte začine – kurkumu, crvenu papriku, i malo đumbira u prahu. Juha mora ispasti malo gušća.
Servirajte u zdjelice i poigrajte se sa dekoracijom – malo preprženih sjemenki sezama, suncokreta ili kikiriki, s tim se zbilja ne može pogriješiti jer se sve tako dobro slaže sa ovom juhom i na kraju joj daje super aromu.
Nutritivna vrijednost za jednu porciju
kalorije | 233 |
---|---|
proteini | 10g |
ugljikohidrati | 29g |
masti | 7.8g |
Bonus tip
Uživajte u ovoj jesenskoj juhi koju svatko od vas može napraviti i javite nam kako je ispala! 🙂