Pašteta od oslića

Pašteta od oslića je jedan jako jednostavan način kako iskoristiti oslić, pogotovo ako vam se više ne da jesi kuhani oslić i želite neki novi recept za međuobrok ili bilo koji drugi obrok u danu, a ovaj je baš fino natrpan proteinima!
>> RECEPT: PILEĆA PRSA SA ŠPEKOM I BUČINIM SJEMENKAMA <<
Što mi treba?
- 200g oslića
- ružmarin
- origano
- 10ml maslinovog ulja
- češnjak
- sol i papar
- par kapi limunovog soka
Kako da to napravim?
Skuhajte oslić, očistite ga od kostiju i ubacite u blender ili visoku usku posudicu ako koristite štapni mikser. Ubacite sve ostale sastojke i samo izblendajte/izmiksajte sve dok ne dobijete smjesu guste teksture.
Količina začina je ravna jednom poštenom prstohvatu, a kod češnjaka možete staviti jedan režanj, sitno nasjeckan.
Nutritivna vrijednost
Nutritivna vrijednost odnosi se na cijelu smjesu.
kalorije | 246 |
---|---|
proteini | 34g |
ugljikohidrati | 0.2g |
masti | 10.6g |
Bonus tip
Ako želite malo začiniti smjesu ili volite malo ljuće namaze, dodajte sitno nasjeckanu čili papričicu, dat će taman malo ljutine koliko je potrebno da ne uništi okus.
>> RECEPT: SMOOTHIE OD ŠUMSKOG VOĆA I KIKIRIKI MASLACA <<
Prema našim iskustvima, može stajati u frižideru oko tri dana, pokrivena folijom. Nakon toga se počinje sušiti, ali okus ne gubi.
Jako praktičan obrok kojeg možete koristiti više dana, nositi sa sobom, namazi na kruh bilo koje vrste, neovisno o načinu prehrane kojeg pratite, a usto je bogat proteinima te ćete unijeti dobru količinu u tom obroku! 🙂