Pileća jetrica u posteljici od batata

Pileća jetrica su čest predmet negativnosti u prehrani jer ih gotovo nitko ne voli, a ustvari ih rijetko tko zna dobro spremiti i začiniti. Jetrica su jako jeftina namirnica, a toliko bogata proteinima, selenom, željezom i B vitaminima, a sadrže i cink u srednjim količinama.
“Fuj, ne volim jetrica.”
“Jetrica su odvratna.”
“Ja ne jedem jetrica.”
Ove rečenice uglavnom dolaze od osoba koje su se uvjerile da ne vole jetrica. Nikada ni nisu pokušale pronaći način da ih spreme kako bi im jetrica bila ukusna. Zato je vrijeme za novi Different autorski recept kroz koji ćete naučiti kako napraviti jetrica koja će biti ukusna, garantirano.
Što mi treba?
- 200g pilećih jetrica
- 300g batata
- 50g luka
- 10g masti/ulja za pečenje
- 100ml mlijeka
- 10g maslaca
- začini: sol, češnjak u prahu, dimljena paprika, limun
Kako da napravim pileća jetrica?
Začini jetrica soli, češnjakom u prahu, dimljenom paprikom i par kapi limuna. Prodinstaj luk na laganoj vatri, dodaj jetrica i sve peci oko 15 minuta. Pred kraj dodaj još dimljene paprike.
Batat oguli, nareži na kocke, skuhaj i kada je gotov, procijedi, izgnječi, dodaj mlijeko i maslac, češnjak u prahu i dimljenu papriku pa na srednjoj vatri promiješaj sve. Na tanjuru napravi posteljicu od batata i preko toga poslaži jetrica, posipaj peršinom i to je to.
Uz ovaj obrok možeš ubaciti i bilo koju salatu po izboru, ali taj dio nije uračunat u nutritivne vrijednosti već se one odnose na ovaj obrok.
>> ISPROBAJTE POMFRIT OD BATATA S PILETINOM I POVRĆEM <<
Nutritivna vrijednost
kalorije | 730 |
---|---|
proteini | 42g |
ugljikohidrati | 62g |
masti | 31g |
Different savjet za pileća jetrica
Ako želite, umjesto kuhanja, batat možete i ispeći u pećnici, oguliti pa dalje po postupku samo će vam za to trebati malo dulje vremena, pogotovo ako imate veće komade. Isto tako umjesto češnjaka u prahu možete dodati i sitno sjeckani češnjak u batat pire, ali to je individualno, svakako idite s onim što vam više odgovara.