Pileća prsa sa špekom i bučinim sjemenkama

Sasvim slučajno došli smo do ovog recepta, obzirom da imamo viška bučinih sjemenki koje nitko ne jede, pa smo ih odlučili dodati klasičnim pilećim prsima koje inače pečemo sa špekom uz dodatak riže i graška kao prilog.
Ispalo je jako fino i hrskavo, a obzirom na količine koje smo naveli, ovo može biti lagan obrok za dvoje ili prosječan obrok za osobu u treningu, na vama je da odlučite!
Što mi treba?
- 200 grama pilećih prsa
- 50 grama riže
- 25 grama špeka
- 10 grama bučinih sjemenki
- 50 grama graška
- 5 grama svinjske masti
Kako da to napravim?
Korak 1
Pileća prsa klasično začinite senfom, medom i limunom te ih ispecite na svinjskoj masti u tavi. Za to vrijeme stavite kuhati rižu kako bi paralelnim radnjama uštedjeli što više vremena.
Korak 2
Nakon što je piletina gotova, u tavi gdje se pekla prepecite špek i kada on pusti mast, dodajte bučine sjemenke. Nemojte da vas iznenadi njihovo pucketanje dok se peku, samo su sretne. Stavite tavu s gotovim namirnicama sa strane i dovršite rižu.
Korak 3
Procijedite vodu iz lonca gdje se kuhala riža tako da imate samo rižu, dodajte grašak iz konzerve i dobro promiješajte sve zajedno.
Serviranje
Na tanjur prvo stavite rižu s graškom, preko toga posložite komade piletine i zatim špek s bučinim sjemenkama. Uz ovaj obrok predlažemo vodu s limunom!
>> TJESTENINA S MOZZARELLOM I RAJČICOM <<
Nutritivne vrijednosti
kalorije | 672 |
---|---|
proteini | 64g |
ugljikohidrati | 43.4g |
masti | 25g |
Bonus tip
Nemojte predugo peći bučine sjemenke kako ne bi zagorile, ista stvar kao i kod suncokretovih koje su također osjetljive. Osigurajte da špek pusti dovoljno masti prije nego ih stavite u tavu.
Nama se ovo čini kao idealan obrok nakon treninga!
This post is also available in: Engleski