Piletina u umaku od rajčice i sira
Piletina u medu i senfu je već dobro poznati Different specijalitet, ali odlučili smo otići korak dalje i vidjeti što možemo napraviti s tom bazom. Ovaj recept smo prilagođavali neko vrijeme dok nismo dobili savršenu kombinaciju okusa.
>> PROBAJTE JAJA NA DRUGAČIJI NAČIN <<
Što mi treba?
- 200 grama piletine
- 5 grama svinjske masti
- 5 grama meda
- 10 grama senfa
- četvrt limuna
- 10 grama suncokretovih sjemenki
- 1 rajčica
- 30 grama tvrdog sira
- origano
Kako da to napravim?
Korak 1
Začinite pileća prsa medom, senfom i limunom i ostavite ih da malo odstoje. Za to vrijeme narežite rajčicu na sitne komadiće, naribajte tvrdi sir i pripremite suncokretove sjemenke.
Korak 2
Pecite piletinu u tavi i kada poprimi lagano smeđu boju, dodajte suncokretove sjemenke i promiješajte. Zatim dodajte rajčicu i smanjite vatru pa miješajte još koju minutu.
Korak 3
Posipajte sve zajedno naribanim tvrdim sirom i origanom.
>> NAUČI KAKO SMRŠAVITI BEZ GLADOVANJA <<
Nutritivne vrijednosti
kalorije | 472 |
---|---|
proteini | 54g |
ugljikohidrati | 6g |
masti | 25.6g |
Bonus tip
Budite oprezni sa suncokretovim sjemenkama da ne izgore, zato je važno da kada ih ubacite, promiješate ih zajedno s mesom, doslovno 10 sekundi i odmah bacate rajčicu unutra koja će početi stvarati umak. Izgorene suncokretove sjemenke preuzet će okus cijelog obroka.
Tajna odličnog okusa ovog obroka je u kombinaciji sira, rajčice i origana koji se inače odlično slažu i neodoljivo podsjećaju na pizzu!
This post is also available in: Engleski