Pjenasta čokoladna krema s grčkim jogurtom

Pjenasta čokoladna krema s grčkim jogurtom može biti nešto što ćete pojesti na žlicu, a može poslužiti i kao odličan dodatak kolačima, odluka je na vama. Mi smo oduševljeni ovim receptom koji smo pronašli na mmmikser Instagram profilu i jednostavno vam ga moramo prenijeti.
Što mi treba?
2 jaja
15g kakaa u prahu ili 20g otopljene tamne čokolade (min. 70% kakaa)
25g šećera/tekućeg sladila (smeđi šećer,kokosov šećer, med, sirup od agave..)
100ml slatkog vrhnja
200g kremastog grčkog jogurta
1 vrećica (10g) bijele želatine
Kako da napravim tu kremu?
Prvo pripremi želatinu prema uputama na pakiranju te ju ostavi neka nabubri. Zatim pripremi lonac u koji čćeš ubaciti vodu za kuhanje kreme na pari. Uzmi još jednu metalnu posudu koja će biti na loncu u kojemu je voda, neka posuda ne bude premala već taman velika da stoji na loncu.
U tu posudu ubaci jaje, šećer i otopljenu tamnu čkoladu ili kakao u prahu. Promiješaj malo žlicom te stavi neka se kuha na pari na srednje jakoj vatri, kremu lagano miješaj žlicom 3-5 minuta sve dok ne dobiješ gustu kremu. Kada je gotova ostavi ju sa strane. Želatinu otopi u mirkovalnoj ili u manjem loncu te umješaj u čokoladnu kremu.
Posebno umuti slatko vrhnje u šlag, pazeći da ga ne premiksaš, u njega uz pomoć špatule lagano umešaj grčki jogurt. Čokoladnu kremu možeš umutiti u šlag tek dok se ohladila, u suprotnom dobivaš previše tekuću smjesu koja neće biti previše pjenasta. Kada su smjese povezane, natoči ju u desertne čaše te stavi u frižider na nekoliko sati.
Nutritivna vrijednost
Odnosi se na cijelu smjesu. Kalorije po porciji dobit ćete tako da podijelite smjesu na jednak broj porcija i onda ove brojeve niže podijelite s brojem porcija. Za slučaj da napravite 4 porcije, svaka će imati nešto više od 200-injak kalorija.
kalorije | 810 |
---|---|
proteini | 28g |
ugljikohidrati | 36.8g |
masti | 66.6g |
Bonus tip
Lagana i prozračna krema, na vrh možeš dodati malo bobičastog ili jagodičastog voća poput kupina malina ili borovnica. Listić mente će dodati dašak svježine. Taman za kraj dugog dana 🙂