Posni sir i kiseli krastavci

Posni sir i kiseli krastavci jednostavna su večera u zimskom periodu kada više nemamo na raspolaganju rajčice, a uz dodatak začina dobijemo pravu večeru!
Posni sir i kiseli krastavci – sastojci
- 250 grama posnog sira
- 20 grama kiselih krastavaca
Kako pripremiti?
Korak 1 (jedini) – oko 3 minute
Stavite posni sir u tanjur i nasjeckajte kisele krastavce na sitne kockice te ih posipajte preko posnog sira. Začinite ih začinima po želji, a mi predlažemo slatku mljevenu papriku obzirom da se odlično slaže sa posnim sirom.
Pomiješajte dok ne dobijete finu smjesu.
Nutritivna vrijednost
kalorije | 200 |
---|---|
proteini | 30 g |
ugljikohidrati | 11 g |
masti | 3.5 g |
Bonus tip
Mi volimo dodati špek u ovu poslasticu ako nam je pri ruci, ali pravi domaći špek. Imajte samo na umu da će on promijeniti kalorijsku vrijednost obroka naviše, pa tako već 20 grama špeka nosi dodatnih 108 kalorija, ali sve je u redu ako ste u skladu sa svojim kalorijskim unosom.
Od začina umjesto slatke mljevene paprike možete dodati i par kapi limunovog soka.
This post is also available in: Engleski