Proteinski griz

Griz je jelo koje je većina nas jela u jelovnicima osnovnih škola i u mladosti, mnogi ga nisu voljeli, mnogi su ga obožavali, kod griza je situacija vrlo jednostavna: jesi ili nisi. Odlučili smo začiniti dobro poznati recept sa griz i obogatiti ga proteinima kako bi dobili pravu slasticu za bilo koje doba dana!
Što mi treba?
- 50 grama griza
- 500ml mlijeka
- 30g whey proteina
Kako da to napravim?
Stavite mlijeko u lonac i zagrijte ga. Kada se počne lagano dimiti, dodajte griz i miješajte, tako će se smjesa zgušnjavati, a važno je da stalno miješate kako ne bi imali grudice. Nakon par minuta smanjite malo grijanje i miješajte dok ne dobijete željenu gustoću.
Stavite griz u tanjur, posipajte ga whey proteinom i dobro promiješajte dok ne dobijete postojanu kašu.
>> GRIZ – KALORIJE I ZAŠTO JE DOBAR ZA SVAKOGA? <<
Nutritivne vrijednosti
kalorije | 593 |
---|---|
proteini | 47.6g |
ugljikohidrati | 63.2g |
masti | 14.8g |
Bonus tip
Okus ovog obroka uvelike ovisi o okusu whey proteina obzirom da se u običan griz često dodaju šećer ili med kako bi se dobio okus, ali mi smo to riješili whey proteinima s okusom.
Idealan obrok kada dođete doma nakon večernjeg treninga, a zaboravili ste izvaditi meso iz škrinje ili ste preumorni da bi išli spremati nešto u tavi, griz je gotov u 10 minuta!
This post is also available in: Engleski