Punjene tikvice

Ako tražite ideje za ručak, punjene tikvice će zauzeti sigurno visoko mjesto na listi. Jednostavan obrok, izuzetno ukusan, odličan u sklopu plana prehrane za mršavljenje.
Punjene tikvice – sastojci
- 100 grama mljevenog svinjskog buta
- 5 grama svinjske masti
- pola luka
- 15 grama tvrdog sira
- pola tikvice
Kako pripremiti?
Korak 1. – oko 3 minute
Izdubite tikvice žlicom te iz njihovog mesa maknite koštice, zatim ga dobro iscijedite.
Korak 2. – oko 10 minuta
Mljeveno meso začinite slatkom mljevenom paprikom i dinstajte na svinjskoj masti i luku 5-6 minuta i zadnjih 5 minuta dodajte meso tikvice te sve zajedno promiješajte – prije nego počnete ovo raditi upalite pećnicu na 200 jer će vam trebati za korak 3.
Korak 3. – oko 5 minuta
Izdubljene tikvice stavite u pećnicu na 200° na 5 minuta da malo porumene. Za to vrijeme naribajte tvrdi sir i narežite rajčice na kriške kako bi bili spremni za korak 4.
Korak 4. – oko 2 minute
Napunite tikvice mješavinom koju ste dinstali, posložite kriške rajčice preko, naribajte tvrdog sira i posipajte origanom
Korak 5. – oko 15 minuta
Pecite oko 15 minuta na 200 stupnjeva.
Nutritivna vrijednost
kalorije | 307 |
---|---|
proteini | 29 g |
ugljikohidrati | 9.9 g |
masti | 15 g |
Bonus savjet
Pazite da tikvice ne budu predugo u pećnici kako se ne bi previše zapekle i rubovi izgorili, pa ih držite doslovno 5 minuta pa i manje kod prvog pečenja.
Začinite origanom i poslužite limunadu bez šećera uz ovo jelo.
This post is also available in: Engleski