Recept za lepinje

Recept za lepinje je nešto za čime svi tragaju, a mi donosimo jedan koji nas se najviše dojmio, tekstura je jako dobra, a okus prefin!
>> ISPROBAJTE PILEĆA PRSA SA ŠPEKOM I BUČINIM SJEMENKAMA <<
Što mi treba?
- 160g neslanog očišćenog kikirikija
- 180g kiselog vrhnja
- jušna žlica i pol psyllium praha
- 2 jaja
- žličica sode bikarbone
- 100g gauda sira
Kako da to napravim?
Sameljite neslani očišćeni kikiriki dok ne dobijete prah pa ga stavite u zdjelu. U posebnoj zdjelici razmutite dva jaja pa ih dodajte preko praha, stavite sve ostale sastojke: psyllium prah, vrhnje i gauda sir kojeg ćete naribati.
Kada ga ribate, na vama je kakvu strukturu tijesta želite, finu ili čupavu. Za finu strukturu naribajte ga na što sitnije, a čupavoj strukturi pridonijet će ribanje sira na trakice. Smjesu ostavite da stoji pet minuta kako bi psyllium prah odradio svoje (povećava volumen i povezuje stvari, brzo se zgušnjava). Pećnica je zagrijana na 180, pečete oko 25 minuta.
Ovo je smjesa dovoljna za pet lepinja!
>> KAKO NAPRAVITI MEKANU KAJGANU? <<
Nutritivne vrijednosti za jednu lepinju?
kCal | 376 |
---|---|
proteini | 17.4g |
ugljikohidrati | 8.3g |
masti | 31.1g |
Bonus tip
Smjesa za 5 komada ispada samo 21 kunu, a mogućnosti su neograničene. Sendvič, putni obrok, međuobrok na poslu u kojeg možete namazati razne namaze…najvažnije je da pronađete odgovarajuće “brašno” koje u ovom slučaju glumi kikiriki.
>> NAPRAVITE OVAJ PROTEINSKI GRIZ <<
Ako ste alergični na kikiriki, probajte sa lanenim ili suncokretovim sjemenkama koje trebate samljeti do praha, a koje god orašaste plodove ili sjemenke odabrali, ovaj nutritivno bogat kruh zasitit će vas na dulje vrijeme!