Šakšuka – jaja na drugačiji način
Šakšuka je odličan recept za koji vam ne treba puno sastojaka. Dosta vam je ‘klasičnih’ jaja na oko? Onda je ovo jelo za vas, novo i drugačije! 🙂 Arapsko jelo, teško za izgovoriti, ali lako za napraviti! Jelo koje je poznato na Bliskom Istoku, iako je porijeklom iz Tunisa! Ovaj nevjerojatan recept pronašli smo na Instagram profilu foodyandfitty 🙂
Što mi treba?
- 5g svinjske masti
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 1 rajčica
- 15g pasirane rajčice
- 2 jaja
- 15g dimljenog sira
- 50ml jogurta
>> POGLEDAJ SVE NAŠE RECEPTE ZA DORUČAK <<
Kako da napravim šakšuku?
1. na svinjskoj masti prodinstati luk, dodati sjeckanu papriku i rajčicu, posoliti i dinstati par minuta
2. dodati pasiranu rajčicu, malo vode i dinstati 5 minuta
3. razbiti 2 jaja na tu smjesu i peći poklopljeno 10-ak minuta na smanjenoj vatri, na kraju dodati sir i po želji malo jogurta
4. na kraju dodati začine po želji
Šakšuka – nutritivna vrijednost
kalorije | 415 |
---|---|
proteini | 24.8g |
ugljikohidrati | 24.6g |
masti | 24.3g |
Bonus tip
Ovo možete jesti kad god poželite, a nama se obzirom na jaja nameće kao siguran odabir za jedan subotnji doručak! 🙂