Špinat s posnim sirom i sardinama uz malo mladog luka

Špinat s posnim sirom i sardinama uz malo mladog luka je najnoviji recept iz Different kuhinje, a neki dan nam je uljepšao jutro jer je poslužio kao savršen doručak. Nutritivno bogat, zasitan, još kad se lijepo servira i dekorira, mislimo da ovaj obrok svatko treba probati. U današnjem članku ćemo u jednostavnim koracima objasniti kako ga napraviti.
Što mi treba?
- 200g špinata
- 20ml mlijeka
- 5g maslaca
- 250g posnog sira
- 1 konzerva sardina
- lišće mladog luka
- sol, papar
Kako da to napravim?
Skuhajte špinat, procijedite ga, vratite u lonac, dodajte maslac i mlijeko, sol i papar pa malo još sve to lijepo promiješajte i za njega je priprema gotova. Pomiješajte posni sir i sardine iz kojih ste prethodno iscijedili ulje i dodajte ono usko visoko zeleno lišće mladog luka koje se prethodno sitno nasjeckali.
Servirajte i to je to.
>> ŠPINAT – KALORIJE, KOLIKO IMA VITAMINA I CIJENA <<
Nutritivna vrijednost
kalorije | 470 |
---|---|
proteini | 53.4g |
ugljikohidrati | 12g |
masti | 38.4g |
S obzirom na prisutstvo 200g špinata, nije šala. Samo zbog njega obrok donosi 800% dnevne doze vitamina K, 150% vitamina A, oko 100% vitamina B9 i 62% dnevne doze vitamina C.
Bonus tip
Nakon što ste skuhali špinat na mlijeku i maslacu, u loncu ćete uz špinat imati tekućinu. Slobodno ju popijte ili napravite što god želite s njom jer špinat trebate ocijediti od nje prije nego ga stavljate na tanjur. Mi smo ovakvu dekoraciju sa slike dobili na način da smo vilicom malo prignječili špinat i posni sa sardinama pa na prvu izgledaju kao dva odreska.
Ukoliko želite još ovakvih recepata, ne zaboravite naručiti svoj primjerak naše Different kuharice koju još uvijek držimo na akcijskoj cijeni 🙂