Tjestenina u bijelom umaku sa špinatom, gljivama i slaninom

Tjestenina u bijelom umaku sa špinatom, gljivama i slaninom je tako jednostavan, a tako fin recept koji svatko od vas može napraviti. Pronašli smo ga na klaramela Instagram profilu i moramo vam ga prenijeti.
Što mi treba?
- 50g slanine
- 1 luk
- 2 češnjaka
- 4 šampinjona (oko 150 grama)
- šaka špinata (50 grama)
- 100g tjestenine
- 200ml vrhnja za kuhanje
- 40g parmezana
- začini po želji (sol, papar, chilli paprika…)
Kako da to napravim?
Slaninu prepržiti u tavici dok ne dobije lijepu zlatnu boju, izvaditi na tanjur i ostaviti sa strane. Na masnoći koju je ispustila slanina, pržite luk i češnjak narezan na sitno dok ne postane staklast. Dodajte šampinjone narezane na listiće i pržite još par minuta.
Dodajte tjesteninu i zalijte s vodom tako da sve prekrije. Kuhajte dok tjestenina ne omekša, po potrebi zalijevajući vodom (ne pretjerujte s vodom jer tjesteninu nećete cijediti već pustiti da se sve skuha i voda ispari). Pred kraj dodajte špinat.
Kada je tjestenina skuhana ulijte vrhnje za kuhanje i ubacite parmezan i pečenu slaninu. Začinite po volji, pripazite s dodavanjem soli jer je jelo već samo po sebi slano od parmezana i slanine.
>> PILEĆI RAŽNJIĆI S UMAKOM OD KIKIRIKIJA <<
Nutritivna vrijednost
Ova količina sastojaka je dovoljna za dvije porcije pa niže donosimo nutritivne vrijednosti za jednu porciju.
kalorije | 626 |
---|---|
proteini | 28.5g |
ugljikohidrati | 40.9g |
masti | 38g |
Different savjet
Ovaj obrok predlažemo za ručak, a super je što vam za pripremu doslovno treba samo jedna tava i to je to! 🙂