Varivo od leće i piletine – službeno Different varivo

Varivo od leće i piletine je recept koji sam dugo testirao i isprobavao prije nego što ga mogu dovesti pred vas i sigurno reći da će ovo biti najbolje varivo koje ćete probati. Da, ovo je službeno Different varivo, a evo i kako ga napraviti.
Što mi treba za varivo od leće i piletine?
- 400g pilećih prsiju
- 1 luk
- 15ml maslinovog
- 200g crvene leće
- 1 krumpir
- 1 mrkva
- pola povrtne kocke
- sol, đumbir u prahu, češnjak u prahu, dimljena mljevena paprika
Kako da to napravim?
Prodinstajte luk na maslinovom ulju na srednjoj vatri, kada je to gotovo, dodajte prethodno začinjena pileća prsa narezana na sitne kockice i prepržite ih par minuta, čisto da se s vanjske strane malo ispeku. Zatim dodajte sitno nasjeckane krumpir i mrkvu, 800ml vode koju ste prethodno zakuhali u kuhalu (čisto da hladna voda ne ohladi sve), pola povrtne kocke i još malo dimljene mljevene paprike.
Poklopite i kuhajte na srednjoj vatri oko 25 minuta ili koliko je potrebno sve dok krumpir i mrkvu ne možete gotovo normalno probosti vilicom. Kada ih skoro možete probosti, ali to još nije to, to znači da vam treba još cca 10 minuta da budu gotovi i to je trenutak kada u sve ulazi crvena leća. Ubacite ju, promiješajte sve i kuhajte poklopljeno još 10 minuta.
Naravno, probajte žličicom da vidite nedostaje li čega od začina pa dodajte to.
>> KAKO RAČUNATI KALORIJE U VARIVIMA? <<
Nutritivna vrijednost
Odnosi se na jednu od četiri porcije koliko ćete dobiti kroz ovaj recept za varivo od leće i piletine.
kalorije | 355 |
---|---|
proteini | 35g |
ugljikohidrati | 37g |
masti | 7.5g |
>> KRENI RADITI NA USVAJANJU ZDRAVIH PREHRAMBENIH NAVIKA <<
Different savjet za varivo od leće i piletine
Obično se variva kuhaju za više osoba pa su zato ovdje sastojci i količine za 4 osobe, ali slobodno prilagodite količine broju osoba kojem ovo spremate. Također, dimljene mljevene paprike nikada previše u ovom receptu. Konačno, kao i kod svakog jela u loncu koje pripremate, probavajte kontinuirano kroz pripremu tako da uvijek znate koji začin dodati.
Meni se pokazalo da dimljena mljevena paprika i đumbir u prahu super poprave blagost u okusu uz malo soli, ali temeljim se na ova dva kod ovog jela.
Je li ti ovaj recept dobar? Podrži moj rad brokulom! 🙂