Isprobali smo Skyr jogurte: vanilija i jagoda
 
            
            Nakon klasičnog Skyr jogurta, isprobali smo varijante s jagodom i vanilijom kako bi vam što objektivnije prenijeli svoje dojmove i pomogli vam kod izbora proizvoda, pa krenimo po stavkama.
Sastav
Jogurt s okusom ne sadrži ništa neuobičajeno za takvu vrstu proizvoda, a evo sastava s ambalaže onog s okusom vanilije.
Obrano mlijeko, voda, moficirani škrob, sok od limuna koncentriranog soka, ekstrakt vanilije, zgušnjivač: pektini, ksantan guma, regulatori kiselosti: kalcijevi citrati, limunska kiselina; prirodna aroma vrhnja, mahune vanilije, starter kulture, mikrobno sirilo, sladila: aspartam, acesulfam K. Sadrži izvor fenilalanina.
>> JE LI ASPARTAM STVARNO ŠTETAN? <<
Nutritivne vrijednosti
Vrijednosti koje pišemo odnose se na 150 grama što je količina jogurta u pakiranju. Za ovo svaka čast jer su utrpali zavidnu količinu proteina na tako malo kalorija.
| kalorije | 80 | 
|---|---|
| proteini | 13.2g | 
| ugljikohidrati | 6.2g | 
| masti | 0.3g | 
Cijena
5.99/150g
Okus i tekstura
Vanilija
Okus vanilije je blago rečeno odvratan, tekstura je kremasta, ali vanilija se može okusiti ako se jako dobro skoncentriramo i zamislimo kakav okus ima vanilija pa ga možda osjetimo.

After taste je nešto grozno, nema veze s vanilijom nikako i cijelo vrijeme smo imali osjećaj kao da je jogurt pun brašna.
>> ISPROBALI SMO ZBREGOV PROTEIN <<
Jagoda
Okus jagode je umjetan kao voštane figure u muzeju. Baš se osjeti ona umjetna aroma i grozan after taste.

Ima nešto malo komadićaka koji bi trebali podsjećati na jagodu, ali sve je to srednja žalost.
Dizajn
Jako lijep, kao i kod svih Skyr proizvoda, a ističe se natpis HIGH protein sa zvjezdicom.
Zaključak
Ne odobravamo ove proizvode.
Doslovno nam je žao što smo tijekom pisanja ovog članka morali pojesti 300 grama ovoga, idemo si kapati ekstrakt vanilije na jezik i jesti jagode da se uvjerimo da ti okusi doista i postoje u svojim izvornim oblicima.
Nutritivno svaka čast, toliko proteina utrpati u tako malo kalorija, proizvodi su idealni za sve one koji su u deficitu pa traže načine kako ubaciti što više proteina u što manje kalorija, a vrlo kremasta struktura može biti dobra za izradu kolača ili slatkih namaza, recimo za palačinke.
Ali okusi su katastrofa, bar nama. Ipak ostajemo pri onome da je voćne jogurte najbolje napraviti tako da se u običan jogurt umiješa voće, htjeli smo dati priliku novom proizvodu, ali ju nije iskoristio kako spada.
Idemo dovršiti jagodu do kraja jer ne volimo bacati hranu pa pojesti špek i luk da stvari sjednu na svoje mjesto (a vjerojatno ćemo kroz par sati i mi sjesti na wc).
 Hrvatski
Hrvatski


