Restani krumpir – kako ga pripremiti brzo?
Restani krumpir je recept za krumpir koji je nutritivno bogata namirnica koju bi svakako trebali uključiti u prehranu, a najlakše ga je oguliti, nasjeckati na komadiće i skuhati te je kao takav odličan prilog bilo kojem obroku!
Ipak, restani krumpir je nešto posebno, a jako ga je lagano napraviti.
Što mi treba za restani krumpir?
- 200 grama krumpira
- pola glavice luka
- svinjska mast
- slatka mljevena paprika
- sol
Kako da ga napravim?
Korak 1
Skuhajte krumpir pod korom i kada je gotov, očistite ga od kore, narežite na kockice i malo zgnječite, tek toliko da nisu pravilne kocke, a opet da ne napravite pire. Naravno, ako vam više odgovara, slobodno ga prije kuhanja možete i oguliti, sve ovisi o tome koristite li mladi krumpir ili ne.
Za slučaj da imate mladi krumpir, njega ne trebate guliti. Praktičan kuhinjski trik jest da uzmete žičanu spužvu za čišćenje štednjaka i prođete njome po mladom krumpiru te ćete skinuti taj tanki sloj kore koji ima.
Ako niste znali, mladi krumpir možete jesti i s korom.
Korak 2
U loncu gdje ste kuhali krumpir na svinjskoj masti ili što god koristite za pečenje prepržite luk i kada počne žutiti, dodajte prethodno zgnječeni krumpir, prstohvat slatke mljevene paprike, malo soli i miješajte sve zajedno minutu dvije.
Dobit ćete jako ukusan krumpir koji je fino začinjen i spreman za konzumaciju.

>> PREUZMITE NAŠU KUHARICU S RECEPTIMA ZA PONIJETI NA POSAO <<
Nutritivna vrijednost za restani krumpir
Nutritivna vrijednost odnosi se na količine koje su prikazane kod sastojaka.
| kalorije | 197 |
|---|---|
| proteini | 4g |
| ugljikohidrati | 29.8g |
| masti | 5.2g |
>> KRUMPIR – KALORIJE, VITAMINI I RECEPTI <<
Bonus tip
Pokazalo nam se da ova vrsta krumpira najbolje odgovara uz mesna jela, pogotovo naravne odreske koji su prženi kratko i na jakoj vatri, tako da je idealan dodatak svakom ručku. Mislimo kako je krumpir zaista vrijedna namirnica koju bi svatko trebao ubaciti u svoju prehranu i ne brinite, ne deblja krumpir, deblja višak unesenih kalorija.
This post is also available in: Engleski



